Estetsko zobozdravstvo

ESTETSKO ZOBOZDRAVSTVO

Bele zalivke

Zobna plomba nadomesti manjkajoče zobno tkivo zaradi kariesa, obrabe ali poškodbe. V naši ordinaciji za izdelavo zalivk ne uporabljamo amalgama, temveč sodobne in kakovostne kompozitne materiale. Te s pomočjo lepil kemijsko vežemo na zobno strukturo in zob s tem dodatno utrdimo in ojačamo.

 

Prednosti bele plombe v primerjavi z amalgamom:

 

  • Pri preparaciji odstranimo manj zobne strukture
  • Odlična estetika
  • Boljša prerazporeditev griznih sil po zobu
  • Ne vsebujejo živega srebra
ESTETSKO ZOBOZDRAVSTVO

Inlej/onlej

Za izdelavo inlejov in onlejov je potrebna izredna natančnost ter usklajenost zobozdravstvenega in laboratorijskega tima. So plombe, ki se uporabljajo za popravilo zob, ki so bili obsežno poškodovani (karies ali travma) ali so že oskrbljeni z velikimi zalivkami, ki so potrebne zamenjave. V primerjavi z izdelavo polne prevleke so takšne restavracije zob bolj konzervativne, ker se v postopku izdelave odstrani manj zoba.

ESTETSKO ZOBOZDRAVSTVO

Kompozitne/keramične luske

Zobna luska je tanka individualno izdelana plast porcelana, ki jo prilepimo na vaše zobe, da jim spremenimo obliko, barvo ali položaj, lahko pa tudi zmanjšamo ali zapremo razmake med zobmi. Zobne luske izgledajo popolnoma naravno, izdelane so iz trde keramike ali kompozita, ki ojačata zobe. Z minimalno invazivnim posegom popravimo nenormalne oblike zob, nazobčane zobe, zabarvane zobe, nepravilnosti v sklenini, počene zobe, zobe s plitvimi jamicami itn.

Nas želite obiskati?